Casa Famalicão

The house is a granite parallelepiped that rests on the ground and fits in with the terrain. The volume is explored and worked through random openings, carved as negatives to create windows, balconies or outdoor covered spaces. It is a building that integrates the urban context and landscape in a sober manner and using a contemporary language, in a predominantly residential area. The programme is tailored to the family’s need, coherently arranged in an ample space. The accuracy of the floor plans is reflected in the design of the facades, the metric of the stones and of the openings that are repeated in the different facades. The roof is flat, thus reinforcing the idea of a box. The house is an example of the importance of design in the formal conception of the project.

Localização . Location
Seide, V. N. de Famalicão

Projeto . Project
2005_2010

Arquitetura Coordenação . Architecture’s Coordination
Nuno Lacerda Lopes

Arquitetura Colaboração . Architecture Colaborations
CNLL | Natália Rocha, Augusto Rachão, Ana Viana, Maria João Venâncio, Ana Luísa Teixeira

Especialidades . Engeneering
CNLL

Área do Lote . Lot Area
600,00 m2

Área Bruta de Construção . Gross Building Area
540,00 m2

Simulações 3D . 3D Simulations
CNLL

Fotografia . Photography
Nelson Garrido